Boeken

Ed Cattmul is de hoogste baas van Pixar animation en Disney animation. Hier worden allemaal die prachtige films bedacht en gemaakt die hele generaties onderdompelen
in prachtige werelden met verhaallijnen die elkaar steeds weer overtreffen.
In dit boek vertelt Ed op transparante en kwetsbare wijze hoe moeizaam die processen vaak verlopen, welke beren ze op hun weg tegenkomen en hoe hij elke keer weer zoekt naar de beste manieren om zijn creatieve mensen de ruimte te geven steeds het beste uit zichzelf te halen. Elke vorige film moet overtroffen worden en dat gaat niet vanzelf.
De metafoor naar het bedrijfsleven is dan ook snel gemaakt: onze aandacht mag niet verslappen , hoe overtreffen we elke keer weer de verwachtingen van de “verwende ” consument?
Een zeer inspirerend boek voor elke manager die zijn team blijvend wil inspireren tot grote prestaties.
In Toverland passen we sinds ik dit boek heb gelezen hun “braintrust” toe: creatieve denktank sessies waar we met zijn allen beter van worden.

Wij hebben inmiddels ook een eigen naam hiervoor: Brouwketelsessie!
We nodigen voor elke Brouwketel medewerkers uit alle lagen van Toverland uit.
Dit is gigantisch inspirerend want we leren ongelooflijk veel van elkaar.

Creativity Inc. - Ed Catmull

Hoe overtreffen we elke keer weer de verwachtingen van de "verwende" consument? Dit is een zeer inspirerend boek voor elke manager die zijn team blijvend wil inspireren tot grote prestaties.

De kracht van kwetsbaarheid - Brené Brown

Verlichting is het meest natuurlijke bewustzijn van waaruit een mens kan leven. Een staat van "zijn" die we uiteindelijk allemaal nastreven: de beste versie van jezelf zijn.

Spoedcursus verlichting - Tijn Touber

Verlichting is het meest natuurlijke bewustzijn van waaruit een mens kan leven. Een staat van "zijn" die we uiteindelijk allemaal nastreven: de beste versie van jezelf zijn.

Eindeloos bewustzijn – Pim van Lommel

Na het overlijden van mijn 1e man Erik heb ik dit boek gelezen. Dit boek is mijn eerste, betoverende kennismaking geweest met spiritualiteit en heeft mij geïnspireerd me hier verder in te verdiepen.

The Power of the Heart - Baptist de Pape

Mijn absolute nummer 1! Het helpt me op een hele aangename, laagdrempelige manier bewust te worden van de kracht van mijn hart.